Wij creëren impact, hoe en waarom?

Natuur is belangrijk en onze missie is dat wij met de verkoop van goed en duurzaam wcpapier de natuur in Nederland ondersteunen en vooral kinderen laten genieten van de (lokale) natuur, zodat ze zien dat buitenspelen fantastisch is en intrinsiek gemotiveerd worden om de natuur te respecteren en te beschermen.

WCpapieraanhuis is ontstaan vanuit de verbazing dat er zo weinig wordt gedaan met wcpapier. We gebruiken het veel en vaak, maar denk jij er over na?  Voor veel mensen is het een zogenaamde low-interest product. We gebruiken het veel, maar denken weinig na over waar we het kopen. We zijn overal aan het verduurzamen, maar er worden dagelijks bijna 300.000 bomen gekapt voor wcpapier. Dus we gingen zoeken naar een oplossing voor 3 vragen die we hadden.

  • We willen er niet mee sjouwen, dus gemak!
  • Het moet 100% gerecycled zijn met kwaliteit, dus een goede producent zoeken!

Dit konden we goed regelen, maar de impact moest groter:

  • Rutger, oprichter en eigenaar van Allesschoon.nl, kwam regelmatig met zijn kinderen bij projecten van Oerr (Natuurmonumenten) en speelplaatsen van Staatsbosbeheer en die vonden het daar fantastisch. Buitenspelen en ondertussen spelenderwijs de natuur leren kennen.

Dit was het, zo kunnen we impact bereiken!

Wcpapier hip maken gaat ons misschien lukken, maar impact creëren met 100% gerecycled wcpapier dat doen we wel. Juist omdat iedereen het gebruikt kan je veel mensen bereiken met je product.

Hoe?
  • 100% gerecycled wcpapier, geen schuurpapier maar zachte, sterke en grote vellen. Gemaakt in een productieproces, waarvan  met alle zekerheid gezegd kan worden, dat het duurzaam is. We hebben gekozen voor het product die hier actief en aantoonbaar goed mee bezig is. Van het waterverbruik, tot de folie die om de rollen heen zit ( ook volledig te recyclen) want de rollen moeten wel goed beschermd blijven.
  • Onze rollen bevatten 250 vellen (3laags) of 400 vellen (2laags) terwijl bij de meeste rollen in de supermarkt of drogist tussen de 160 en 200 vellen zitten.
  • Wilt u nog meer gemak? Stel uw abonnement in met een frequentie en u zit nooit meer zonder wcpapier. Wilt u stoppen of de frequentie aanpassen? Dit kan, want u zit nergens aanvast.
  • Wat ons ook uniek maakt is dat wij geen personeel in dienst hebben, maar werken samen met veel (lokale) bedrijven die bij ons passen en goed zijn in wat ze doen. Producent, marketing, bedrijfsvervoering en logistiek.  Overal werken wij samen. Van ZZP’er tot bedrijven met personeel.
Onze sociale impact

Wij investeren in lokale natuurprojecten in samenwerking met het Buitenfonds en Stichting Natuurwijs.  Waarom? Uit onderzoeken blijkt dat kinderen teveel achter schermen zitten, te weinig bewegen en te dik worden. Of dit zo is, weten wij niet exact, maar volgens ons vinden kinderen het meestal fantastisch om buiten te spelen in de natuur en wij willen dit zoveel mogelijk stimuleren. Dat ze dan tegelijk interesse krijgen in de natuur en intrinsiek gemotiveerd worden om de natuur te respecteren en te beschermen is voor ons pure winst.

Doet u mee? Als het voor u ook een low-interest product is, koop het dan bij ons. Is het nu een high-interest product? Impact!

Ons Team

Rutger

Oprichter van WCpapieraanhuis. Wcpapiergoeroe in spé en fanatiek mountainbiker.

Rutger tijdens fotoshoot wcpapieraanhuis

Rutger is fanatiek fietser dus ook dit moet terugkomen in het bedrijf.

Ten Stripes

Marketing 3.0. Helpt duurzame bedrijven met marketing.

Buro Bries

Ondersteund duurzame bedrijven met de bedrijfsvoering.

Fripa

Onze producent van 100% gerecycled en kwalitatief wcpapier.

Peizerweg97

Hier werken diverse ecommerce bedrijven samen, ook voor ons. Distributie, verpakkingen en verzendingen. Doen we allemaal vanuit hier.